Sommige dingen hoef je niet te weten ...

Gepubliceerd: 06 - 03 - 2017

Nu bijna iedereen een smartphone heeft, kan iedere gebruiker snel en gemakkelijk sociale media volgen, op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en informatie inwinnen. Ook informatie over woonhuizen. Aangezien je vaak snel en vluchtig op je telefoon kijkt, zijn beelden veel belangrijker geworden dan woorden. Vandaar het belang van een professioneel gemaakte fotoreportage, virtuele tour en woningvideo. De getoonde foto’s van uw woonhuis op www.funda zijn zo scherp dat alles vaak tot in de kleinste details te zien is; als verkoper dien je je daarvan bewust te zijn. Een professionele fotograaf let goed op datgene wat er op de foto wordt gezet en wat niet. Die speurt voordat de foto wordt genomen eerst door het fotobeeld om te zien wat de aandacht van de kijker te veel zou kunnen afleiden.

Het motto 'less is more' geldt in het bijzonder voor een fotoreportage van een woonhuis.

Daarom krijg je van onze fotograaf altijd een lijstje met tips over welke zaken in en om je huis je beter kunt weghalen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan persoonlijke foto’s. Als deze heel duidelijk zichtbaar zijn op de genomen foto en dus op Funda, kan iedereen jouw persoonlijke foto zien. Wil je dat ook echt? Of een ander voorbeeld: de volle krantenbak. Voor jou heel gewoon en niet eens meer opvallend. Maar de kijker op Funda kan hierdoor denken: wat een slordige boel daarbinnen.

Vaak horen we van onze verkopers dat ze, na al het opruimen en wegzetten van de spullen voordat de fotograaf komt, het gevoel hebben meer in een vitrine te staan dan in hun eigen, gezellige huis. Bedenk dan wat onze fotograaf altijd zegt: "Een foto is een stilstaand beeld, waarin elk detail zichtbaar is. Mensen kijken vaak langere tijd naar die foto en daarom wil je graag rust creëren en overbodige spullen uit het zicht hebben. Zo kan de kijker zich concentreren op datgene waar het over gaat, namelijk de ruimte in en om je huis."

En daarbij: sommige dingen hoeft niemand te weten, toch?