Gas geven dus!

Gepubliceerd: 13 - 06 - 2017

Alweer een aantal jaren is de woningmarkt geweldig goed op toeren gekomen. Er worden ontzettend veel huizen verkocht, nu ook in het duurdere prijssegment. Ja, wat wil je; het consumentenvertrouwen is weer helemaal terug op het oude niveau van voor de crises, de rente is historisch laag en het is momenteel zeer interessant voor een woningeigenaar om door middel van de verkoop van zijn huis tevens van zijn (te) dure hypotheek af te komen. 

Ik geef even een voorbeeld:

Familie Nooitgedacht heeft 4 jaar geleden een hoekhuis gekocht en betalen aan de bank een hypotheekrente van 4.7%. Door verkoop van hun huis lossen zij die dure hypotheek boetevrij af. Vervolgens koopt familie Nooitgedacht  een grotere 2/1-kapwoning met garage en sluiten zij een nieuwe hypotheek af met een lage rente van 2.5%. Als kers op de taart blijven de maandelijkse hypotheeklasten nagenoeg gelijk of stijgen slechts met een klein bedrag. 

Door het grote aantal verkopen daalt het te koop staande woningaanbod pijlsnel. Voor starters zijn er momenteel helaas weinig of geen woningen (middenwoningen of hoekwoningen) meer te koop. Echter niet getreurd! Gelukkig komen er in onze regio weer regelmatig kleinschalige nieuwbouwprojecten van de grond. Middenwoningen, hoekwoningen, 2/1-kapwoningen en ook appartementen. Het voordeel van een nieuw huis is dat het optimaal geïsoleerd is en bovendien heb je gedurende de eerste 10 jaar nagenoeg geen onderhoudskosten. Dat is interessant, naast een lage hypotheekrente nu ook lage energiekosten en weinig of geen onderhoudskosten. 

Jonge mensen zijn meer dan gemiddeld geïnteresseerd in nieuwbouw. Niet alleen omdat er voor hun al weinig woningaanbod is, maar ook vanwege de per saldo lage woonlasten. Zo’n nieuwbouwwoning is ook weer gemakkelijk te verkopen, jonge woningen zijn veel meer courant dan oudere. Een ander voordeel van nieuwbouw is dat je alles goed kunt plannen en ook nog even tijd hebt om nog wat extra te sparen. 

Ik wens je veel succes toe met je zoektocht naar een geschikte woning. Nog langer afwachten is geen optie, alle lichten staan nu op groen, gas geven dus!

Ik wil gas geven en maak graag een afspraak!